Bučkini veganski polpeti

Bučkini veganski polpeti

Bučkini polpeti so resnično priljubljena jed, še posebej poleti, ko so bučke na vrhuncu sezone, običajno pa plodove uživamo še globoko v jesen. Ta recept je primeren za vse alergike na mlečne izdelke in jajca, pa tudi za vse tiste, ki ne uživajo glutena. Za spremembo smo polpete tokrat pripravili s čičerikino in riževo moko, ker so pečeni v pečici pa so zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki in dišeči.

Poleg bučnih polpetov smo jedli vegansko grško pomako tzatziki: naribali smo kumare, jih dobro odcedili, primešalo strt česen, koprc, sol in malo popra. Zmešali smo z veganskim grškim jogurtom, mmmmm. Super kombinacija, ki jo lahko uporabimo tudi v tortilji in hitro dobimo zelo dobro, nasitno, zdravo jed.

Če ste ljubitelji bučk, vam predlagam še naslednje recepte:

NAHRANILI BOMO: 5
BOMO ZMOGLI: 1/3
SEZONSKO: poletje
ČAS PRIPRAVE: 15 min
ČAS KUHANJA: 25 min
KUHINJA: splošna

KAJ POTREBUJEMO

KAKO TO GRE

  1. Pečico ogrejemo na 220°C
    Bučke in čebulo naribamo in dobro ožamemo, da se znebimo čim več vode. (NAMIG: Vodo, ki ostane, lahko uporabimo za enolončnice, curryje, mineštre, juhe, … )
  2. Ožetim bučkam in čebuli dodamo začimbe, dobro premešamo.
  3. Postopoma vmešamo čičerikino in riževo moko, solimo po okusu.
  4. Oblikujemo polpete, ki jih narahlo premažemo s kokosovo maščobo. Polpete naložimo na pekač, prekrit s peki papirjem in pečemo na 220°C 20-25 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *